In Facilitair, Tech, Van onze partners19 december 20222 Minuten

Wat kost glasvezel aanleggen voor mijn bedrijf? 

Op steeds meer plekken in Nederland ligt glasvezel. Een aantrekkelijke optie voor veel bedrijven vanwege de hoge snelheid en betrouwbaarheid […]

Glasvezel aanleggen

Op steeds meer plekken in Nederland ligt glasvezel. Een aantrekkelijke optie voor veel bedrijven vanwege de hoge snelheid en betrouwbaarheid van dit nieuwe netwerk (lees hier de andere voordelen). Wellicht heb jij als bedrijf interesse om glasvezel internet af te sluiten? Dan ben je waarschijnlijk ook benieuwd wat dit dan kost. Lees er meer over in dit artikel.  

Waar legt KPN de komende tijd glasvezel aan? 
Zo’n 70% van het huidige glasvezelnetwerk wordt gelegd en beheerd door KPN NetwerkNL. De komende 5 jaar wil KPN op 80% van alle bedrijfslocaties in Nederland glasvezel hebben aangelegd. De kans is dus groot dat jouw wijk het al heeft, of dat het binnenkort wordt aangelegd. Om te controleren of glasvezel beschikbaar is in jouw gemeente, kun je hier de online postcodecheck doen. 

Hoe werkt het aanleggen van glasvezel?
KPN NetwerkNL sluit heel Nederland wijk voor wijk aan op het glasvezelnet. Waar en in welke volgorde dit gebeurt, gaat in overleg met de gemeente. De glasvezelkabels die onder de stoep of straat worden gelegd zitten vaak binnen één dag al in de grond. Voor het aanleggen van glasvezel op een eigen bedrijven terrein en in het pand worden aparte afspraken gepland.   

Wat kost glasvezel aanleggen?
De aanleg van glasvezel is vrijblijvend. Je kunt zorgeloos toestemming geven aan de netwerkpartij. Wil je gebruik maken van KPN Zakelijk Glasvezel? In sommige gevallen betaal je een eigen bijdrage. We informeren je hierover als dit voor jou geldt. Of kom er zelf alvast achter via de bovenstaande link naar de postcodecheck.  

Wat kost overstappen naar glasvezel?
Ben je al Zakelijke Klant van KPN en wil je direct overstappen op glasvezel internet? Als glasvezel op jouw werkadres mogelijk is, dan kan dat direct en zonder extra kosten. Vraag zakelijk glasvezel direct aan via MijnKPN Zakelijk.  

Ben je nog geen KPN klant, maar wil je graag overstappen op Zakelijk Glasvezel van KPN? Dan hebben we nu tijdelijk een heel interessante welkomstaanbieding. Lees er alles over op deze pagina of stap even binnen bij de KPN winkels in Goes, Middelburg, Vlissingen of Terneuzen.  

Dit bericht delen