In Events, Sales & Groei21 december 20212 Minuten

Waarom netwerken? Hierom!

Zeeland Business bij LIMA Beach Eindelijk, we mogen weer fysiek samenkomen! Die kans grepen we donderdag 2 september met beide […]

Netwerken

Zeeland Business bij LIMA Beach

Eindelijk, we mogen weer fysiek samenkomen! Die kans grepen we donderdag 2 september met beide handen aan toen Zeeland Business te gast was bij LIMA Beach. Maar waarom eigenlijk? Waarom netwerken we zo graag fysiek?

De toffe plek, het warme zonnetje en de koele drankjes leken die donderdagavond al een antwoord op zich te zijn. Maar het antwoord op de vraag waarom we dit zo erg gemist hebben, is breder en diepgaander dan dat. “Je kunt mensen weer in de ogen kijken. Dat is zó belangrijk als je echt met elkaar wilt verbinden”, verklaart Daniela Verwilligen van Zeeland Retreats. Karin Bustraan van Humanity in Business bevestigt dat: “Bij fysiek sociaal contact worden er allerlei zintuigen geprikkeld. Je praat met elkaar, maar tegelijk zie, hoor, ruik en voel je veel meer. Je wisselt onbewust veel meer uit dan alleen woorden.” Daniela en Karin netwerken actief om nieuwe contacten leggen, relaties te verstevigen, hier en daar wat spreekwoordelijke zaadjes te planten en om mensen uit hun netwerk met elkaar verbinden. Zo zij n er nog meer redenen om te netwerken. Nieuw netwerklid Nitin Weezepoel hoopt bij voorbeeld ook expertise te kunnen delen met andere ondernemers. En laten we vooral een andere belangrijke reden voor velen niet vergeten: de gezelligheid.

Daarom Zeeland Business

De redenen waarom Zeeland Business-leden voor specifiek dit netwerk kiezen, blijkt na een korte rondvraag al net zo divers. Van ‘het is Zeeuws breed’ en ‘het is lekker gemoedelijk’ tot ‘het is financieel goed te doen’ en ‘er zijn veel leuke events waar je steeds nieuwe mensen ontmoet’.

Altijd welkom!

Nieuwe leden zijn altijd welkom. “Maar het kan voor hen best spannend zijn om in zo’n bestaand netwerk te stappen”, ziet Karin. “De opzet zoals bij LIMA Beach, waarbij de nieuwe leden even het podium kregen, vind ik dan ook heel goed.” En voor wie toch nog een beetje angstzweet voelt, zegt Daniela: “Gewoon doen! Je leert elke keer wat bij.”

Redacteur: Im de Booij

Fotograaf: Ronés Wieling

 

Dit bericht delen