In Events, Personeel13 mei 20222 Minuten

Jonge werkzoekenden en Zeeuwse werkgevers vinden elkaar tijdens Roetsjbaan

TERNEUZEN – Nog steeds trekken jongeren massaal weg uit Zeeuws-Vlaanderen, terwijl de banen in Zeeuws-Vlaanderen voor het oprapen liggen. Met Roetsjbaan […]

Werkzoekende

TERNEUZEN – Nog steeds trekken jongeren massaal weg uit Zeeuws-Vlaanderen, terwijl de banen in Zeeuws-Vlaanderen voor het oprapen liggen. Met Roetsjbaan bieden Rootzz Zeeuws-Vlaanderen en Jong Management een mogelijkheid om werkgevers en ‘young professionals’ met elkaar te matchen.

Roetsjbaan wordt dit jaar georganiseerd op 20 mei in het Scheldetheater. Na twee online edities verheugen de organisatoren zich erop om weer fysiek te kunnen netwerken met deze grote doelgroep. Het voornaamste doel van de avond is om studenten en jonge werkzoekers voor te stellen aan Zeeuwse werkgevers en hen zo te helpen aan een baan of stage. Op deze manier trachten beide organisaties de jongeren te behouden of terug te halen naar de regio.

“Dankzij het ruime vacature aanbod kunnen we de jongeren ook echt diversiteit en mogelijkheden aanbieden,” licht Marieke de Bruijckere, voorzitter van Rootzz toe. “Doordat we veel verschillende branches vertegenwoordigen in Zeeuws-Vlaanderen kunnen we jongeren met de meest uiteenlopende achtergronden matchen met werkgevers. Dat is toch iets wat afwijkt van de rest van de provincie, benadrukt de Bruijckere.

Alle bezoekers worden verwacht om 16.30 uur. Het netwerkgedeelte wordt voorafgegaan door de show ‘Inspire the Next’, waar innovatie projecten in Zeeuws-Vlaanderen centraal staan. De satirische nieuwsshow van De Speld voegt een vleugje humor toe aan het programma. Een belangrijk onderdeel van het programma is de interactieve quiz waar mooie prijzen te winnen vallen; een verzorgde reis naar “the big apple” New York City, een laptop en vele festivalkaarten.

Voor studenten is deelname gratis. Er wordt alleen gevraagd om hun cv te uploaden, zodat ze aan de juiste werkgevers gekoppeld kunnen worden. Meer informatie is te vinden op roetsjbaan.nl.

Dit bericht delen