In Innovatie, Sustainability13 mei 20222 Minuten

PureBlue Water wint MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen

PureBlue Water (Kapellebrug) is de winnaar van de tweede editie van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen. Eigenaar Angelo de Mul ontving de […]

PureBlue Water

PureBlue Water (Kapellebrug) is de winnaar van de tweede editie van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen. Eigenaar Angelo de Mul ontving de MVO-award uit handen van Caro Dehulsters, directeur MKB Zuidwest Nederland van de Rabobank, tijdens de bijeenkomst in CO3 Campus in Terneuzen. De MVOprijs is een initiatief van Rabobank Zeeuws-Vlaanderen en de drie gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst. ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Over de winnaar
PureBlue Water heeft een unieke zuiveringsmethode -met een zeer lage energiebehoefte- voor het verwijderen van medicijnresten uit gebruikt water. Om water oneindig te hergebruiken moeten we het schoon houden. Heel erg relevant in Zeeland, omdat hier geen zoetwaterbronnen voorhanden zijn en een methode met veel potentie voor toepassingen over de gehele wereld. PureBlue Water mag zich de komende twee jaar de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemer van Zeeuws-Vlaanderen noemen.

Certificaat
Naast een oorkonde ontvingen de drie finalisten – naast de winnaar zijn dat ’t Zusje Terneuzen en ZJI Sea Wellness (Breskens) – ook een Social Handprint van hun bedrijf. Dit is een visueel certificaat waarin je in één oogopslag de prestaties van de ondernemer ziet, gericht op de zeventien Ontwikkelingsdoelen van de VN (de zogenaamde SDG’s).

Jury
De jury van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen bestond uit Patrick Keizer (eigenaar van de Ketchupfabriek uit Graauw en winnaar van de editie 2018), Eric de Ruijsscher (voorzitter VNO-NCW Zeeland) en Mariska van Dalen (SDG impact specialist en eigenaar van MVI Platform).

 

Dit bericht delen