In Personeel28 juni 20221 Minuten

Over grenzen heen kijken

De Zeeuwse arbeidsmarkt is zeer krap. Naast aandacht voor een meer inclusieve en veerkrachtige arbeidsmarkt, richten we ons op het […]

Andre

De Zeeuwse arbeidsmarkt is zeer krap. Naast aandacht voor een meer inclusieve en veerkrachtige arbeidsmarkt, richten we ons op het versterken van de arbeidsmobiliteit over grenzen heen. Dit doen we niet om arbeidskrachten van elders naar Zeeland te trekken en zo de problematiek te verplaatsen, maar vanuit de gedachte dat grenzen geen belemmeringen moeten zijn voor werk en arbeid.

Vaak zijn het praktische obstakels waar een oplossing voor nodig is. Denk hierbij aan de beschikbaarheid van goede vervoersmogelijkheden. Nog te vaak zijn mogelijkheden voor werk letterlijk niet bereikbaar voor de werknemer.

Daarnaast zijn arbeidsmigranten en expats inmiddels niet meer weg te denken uit de Zeeuwse economie. Er zijn al veel initiatieven om werknemers en werkgevers teinformeren en te ondersteunen. Zo is er een Expat Center Zeeland en zijn er grensinfopunten. Ook is er tijdelijk een netwerkfacilitator aangesteld met als opdracht het grensoverschrijdend werken voor het bedrijfsleven en overheden te vergemakkelijken en de samenwerking te versterken.

In al deze activiteiten werken Aan de slag in Zeeland, Zeeuwse gemeenten, WerkgeversServicepunten, UWV, werkgevers en werknemers, Euregio Scheldemond, Expat Center, onderwijs en Provincie Zeeland nauw samen.

André van der Reest
Wethouder gemeente Goes (centrumgemeente Arbeidsmarktregio Zeeland)
Voorzitter Zeeuwse Werkkamer

Dit bericht delen