De Zeeuwse Ondernemersdag 2023

Datum04-04-2023


Op dinsdag 4 april wordt het kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business ondernemers georganiseerd. Mogelijk gemaakt door de Bevelandse gemeenten en Zeeland Business.

Je oriënteren, je ideeën delen, je plannen toetsen, antwoord op je vragen krijgen en tips en adviezen ontvangen van ervaren ondernemers. Voor al deze dingen kun je terecht bij de Zeeuwse ondernemersdag. Met allerlei enthousiaste ondernemers uit jouw regio. Ga netwerken, bezoek de markt en laat je inspireren tijdens de speed meet-ups, seminars en workshops. Dit is hét moment om een volgende stap te zetten met jouw (plannen voor je) eigen bedrijf. Het kost je niks meer dan tijd. Dus kom, zet die stap en meld je aan!

Tientallen ervaren lokale ondernemers staan speciaal voor jou met kennis en kunde op de Zeeuwse Ondernemersdag. Tijdens de Startersmarkt kun je ze al je vragen stellen, waar jij nog antwoorden op zoekt. Met hun kennis en ervaring van ondernemerschap in jouw regio, helpen ze je graag verder. De gehele avond is het mogelijk om deel te nemen aan diverse meet-ups. Je raakt in korte tijd geïnformeerd over enkele belangrijkste onderwerpen van het starten van een eigen bedrijf.
Bezoek daarnaast ook diverse presentaties en workshops, erg leuk én leerzaam.

Waarom naar de Zeeuwse Ondernemersdag?
Welke ondernemer ben jij? Nog oriënterend, net begonnen of heb je al een mooie groeiende start-up onderneming? In welke fase je ook zit, de Zeeuwse Ondernemersdag zit boordevol met kennis, inspiratie, ondernemersverhalen en netwerkmogelijkheden binnen iedere fase van het jonge ondernemerschap. Herken jij jezelf in onderstaande greep van voorbeelden waar je als startende en groeiende ondernemer mee te maken krijgt? Meld je dan ook aan voor de Ondernemersdag!

Waar moet je als startende ondernemer allemaal aan denken:
• Welke belastingen ga ik betalen (BTW, inkomstenbelasting) / startersaftrek?
• Wat is het urencriterium voor starters en wanneer kom in je in aanmerking voor aftrekposten?
• Welke verplichte kosten moet ik maken, zoals eigen bijdrage Ziekenfonds?
• Hoe bedenk je een goede naam?
• Hoe bescherm je je idee, merk of logo?
• Hoe bepaal je een goed uurtarief?
• Hoe verzeker je jezelf tegen ondernemersrisico’s?
• Hoe zorg je ervoor dat je inkomsten niet stoppen bij arbeidsongeschiktheid?
• Zakelijk leasen, ook voor starters
• Ontwikkel je ondernemersvaardigheden
• Het vinden en binden van (nieuwe) klanten

Meer informatie over dit event

Bekijk hier het programma

17.45 – 18.00 Inloop voorprogramma
18.00 – 18.45 Masterclass
18.30 – 18.45 Inloop hoofdprogramma
18.45 – 19.00 Opening
19.00 – 20.00 Start & grow your business markt – ronde 1
19.00 – 19.20 Speed meet-up 1
19.20 – 19.40 Speed meet-up 2
20.00 – 20.30 Presentaties/workshops ronde 1
20.30 – 21.00 Start & grow your business markt – ronde 2
20.35 – 20.55 Speed meet-up 3
21.00 – 21.30 Presentaties/workshops ronde 2
21.30 Einde programma

Aanmelden voor dit event?

Op 4 april 2023 staan vele ervaren lokale ondernemers en bedrijven speciaal voor jou klaar. Zij ontmoeten je graag tijdens de Ondernemersdag Zeeland. Tijdens de informatiemarkt kun je alle kennispartners vragen stellen en de antwoorden krijgen waar jij naar op zoek bent. Met hun kennis en ervaring van ondernemerschap in jouw regio, helpen ze je graag verder. Bezoek ook de seminars en neem deel aan de workshops. Leuk én leerzaam. Oh ja, hadden we al gezegd dat het gratis is? Geef ons maar eens een reden om je níet aan te melden…

Meld je hier aan

Startersdagen en Ondernemersdagen, sinds 2014

Het is niet niks; wat je als beginnende en groeiende ondernemer allemaal moet weten en doen. Iedere starter en ZZP’er begint vanuit één centraal doel: ondernemer worden. En alhoewel in de naam ZZP zelfstandig zit, kan geen ondernemer dit alleen. Hij of zij heeft externe ondersteuning nodig om inzicht en overzicht te houden en om te kunnen groeien.

Sinds 2014 organiseren wij inspiratie- en kennisevenementen met een avondvullend programma voor alle (pre-)startende, groeiende, ZZP en small business ondernemers. Oorspronkelijk alleen in Zeeland, maar sinds 2015 onder de naam Startersdagen.com ook elders in het land.

Jouw deelname is belangrijk!
Deze bijeenkomsten worden mogelijk gemaakt door jou als kennispartner. Aan de ene kant door het delen van jouw kennis en ervaring, waarmee je de bezoekers verder helpt in hun eerste stappen naar het ondernermerschap of een verdere groei. Tegelijk bieden de evenementen de ideale gelegenheid om in contact te komen met de klant van morgen!

Landelijke en lokale ondernemers kunnen als kennispartner aansluiten bij onze evenementen en je krijgt als kennispartner uitgebreid de gelegenheid om in contact te komen met jouw doelgroep via speeddatesessies, de ondernemersmarkt, workshops en netwerksessies. Kennis delen en een netwerk opbouwen gaat dan als vanzelf.

Deelnemen aan een Startersdag kan via:
– Stand voor 1 op 1 gesprekken
– Het geven van een presentatie van 30 minuten
– Het geven van een korte pitch van ongeveer 15 minuten