In Marketing24 februari 20223 Minuten

Efficiënter ondernemen met deze vijf apps

Als ondernemer komt er veel op je af. Je bent altijd druk in de weer om allerlei zaken te regelen. […]

Apps

Als ondernemer komt er veel op je af. Je bent altijd druk in de weer om allerlei zaken te regelen. In dit artikel delen we vijf apps die  jouw leven als ondernemer een stuk overzichtelijker en makkelijker maken. Zo blijft er tijd genoeg over voor wat jij het liefste doet: ondernemen.

Evernote
De app Evernote is eigenlijk een digitaal notitieboekje. Je kunt er op elk moment belangrijke notities in maken. Bijvoorbeeld als je ineens iets te binnen schiet, of om een lijstje bij te houden van belangrijke dingen die je niet moet vergeten.

Notities in Evernote kun je schrijven of inspreken. De app is toegankelijk via al je device: je  mobieltje, tablet of computer. Zo kun je altijd bij je belangrijke notities en hoef je in je drukke bestaan als ondernemer nooit meer iets te vergeten. Lees hier meer over de Evernote app.

Dropbox
Met Dropbox kun je al je documenten in de ‘cloud’ opslaan, zodat ze altijd en op ieder apparaat online beschikbaar zijn. Je kunt je documenten in een app of op je computer bekijken en hebt ze dus altijd bij de hand. Handig als je in een vergadering zit en een bepaald document nodig hebt.

Doordat je 2GB aan gratis opslagruimte krijgt, heb je voldoende ruimte in je Dropbox om een start te maken. Je kunt via het programma ook documenten met anderen delen.

Mailchimp
Als ondernemer wil je natuurlijk je klanten aan je binden. Met Mailchimp kun je heel makkelijk nieuwsbrieven maken en deze opmaken in de huisstijl van je bedrijf.

In de app kun je ook bijhouden hoeveel geadresseerden je nieuwsbrief daadwerkelijk hebben gelezen. Een nieuwsbrief maken met Mailchimp is een goede manier om de relatie met je klanten te verbeteren en om meer omzet te genereren door je product(en) te promoten.

Hootsuite
Waarschijnlijk zet jij als ondernemer meerdere socialmediakanalen in om je bedrijf bij je doelgroep onder de aandacht te brengen. Met de app Hootsuite kun je je socialmediakanalen makkelijk beheren. Je kunt al je accounts toevoegen en updates en berichten op meerdere netwerken tegelijkertijd plaatsen. Die berichten kun je bovendien van tevoren inplannen

De app monitort daarnaast hoe er over jou en je bedrijf wordt gesproken. Je kunt snel op vragen van je klanten reageren en jezelf presenteren aan nieuwe potentiële klanten. Door Google Analytics te koppelen aan Hootsuite kun je analyseren hoeveel bezoekers er via je social media kanalen op je website terechtkomen.

Apps besparen tijd
Je gebruikt deze handige apps ook onderweg makkelijk en voordelig met sim only abonnementen. Dit zijn mobiele abonnementen zonder telefoon. Je betaalt dan alleen voor de bel- en internetbundel(s) van het abonnement dat jij kiest.

Dit bericht delen